Parlamentarii PMP au depus, în data de 02.02.2017, un număr de 324 de amendamente la Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017.

Parlamentarii PMP au depus, în data de 02.02.2017, un număr de 324 de amendamente la Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017. Cele mai multe amendamente privesc programele naţionale finanţate de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, parlamentarii PMP fiind preocupaţi de dezvoltarea infrastructurii de transport şi a utilităţilor publice în judeţele pe care le reprezintă.

De asemenea, grupul parlamentar PMP a depus mai multe solicitări care se referă la Diaspora: alocarea de bani pentru detaşarea de profesori de limba română, geografie şi istorie în şcolile în care învaţă copii români, editarea şi distribuţia de manuale în limba română către şcolile româneşti din Europa, înfiinţarea de centre comunitare în marile comunităţi româneşti, înfiinţarea, în cadrul misiunilor diplomatice, a serviciului de call-center cu program non-stop, precum şi alocarea de bani pentru repatrierea cetăţenilor români fără venituri, care au decedat în afara graniţelor ţării.
În ceea ce priveşte învăţământul, deputaţii şi senatorii PMP au solicitat, prin amendamentele depuse, alocarea unor sume pentru construcţia/modernizarea de şcoli şi grădiniţe, achiziţionarea unor microbuze pentru transportul elevilor, dotarea şcolilor cu mobilier şi logistică modernă. Parlamentarii PMP au solicitat şi alocarea de sume pentru construcţia/modernizarea unor spitale şi dispensare, dotarea unităţilor medicale cu aparatură modernă, dar şi construcţia de locuinţe pentru medici.
Deputatul PMP Ionuţ Simionca a depus un număr de 72 de amendamente, transmise de un număr de 14 primarii din judeţ, care la această oră se află în dezbaterea comisiilor de specialitate.
Deputaţii şi senatorii PMP fac apel la responsabilitatea tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul politic din care fac parte, de a sprijini aceste amendamente în folosul tuturor cetăţenilor.