Ovidiu Creţu este singurul primar din Europa care foloseşte o directivă europeană pentru a suprima democraţia

Deputatul Ionuţ Simionca s-a arătat revoltat de decizia Primăriei Municipiului Bistriţa de a ţine la secret documentele aferente şedinţelor de consiliu local după intrarea în vigoare, la 25 mai a.c., a Regulamentului General pentru Protecţia Datelor Personale (GDPR).

”Primarul Municipiului Bistriţa ar putea intra liniştit în Cartea Recordurilor pentru multe dintre deciziile ciudate pe care le ia ca edil. Ovidiu Creţu s-a întrecut însă pe sine interzicând accesul cetăţenilor la documentele dezbătute în consiliul local pe raţiuni legate de protecţia datelor cu caracter personal. În loc să anonimizeze datele personale din aceste documente, primăria a secretizat documentele. Primarul pesedist din Bistriţa este singurul primar din Europa care foloseşte o directivă europeană pentru a suprima democraţia”, a declarat parlamentarul bistriţean.
Ionuţ Simionca a declarat, în mai multe rânduri, că pune foarte mult preţ pe nivelul crescut al transparenţei administraţiei publice. Deputatul PMP a depus în Parlament o iniţiativă legislativă privind modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, în sensul instituirii obligaţiei postării unor informaţii de interes public pe pagina de Internet a unităţii administrativ-teritoriale, cum ar fi ordinea de zi a şedinţelor, hotărâri de consiliu local sau judeţean, rapoarte lunare etc. În acelaşi proiect de lege, se propunea înregistrarea şedinţelor consiliilor locale cu aparatura tehnică din dotarea primăriei şi transmiterea acestora pe site-ul primăriei.