Ionuț Simionca (PMP): Autostrada Nordului putea fi construită dacă nu eram conduși de incompetenți

Ionuț Simionca (PMP): Autostrada Nordului putea fi construită dacă nu eram conduși de incompetenți

Într-o postare pe Facebook, Ionuț Simionca, secretarul general al Partidului Mișcarea Populară, și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care România încasează taxa pe valoare adăugată și cum pierderile ar fi putut ajuta la construirea de autostrăzi:

„Autostrada Nordului putea fi construită dacă nu eram conduși de incompetenți

Conform unui raport al Comisiei Europene, România #pierde cam o treime din încasările din TVA. Concret, acest lucru înseamnă că, în 2021, s-au încasat din TVA, 80 de miliarde de lei, cu aproximativ 40 de miliarde de lei mai puţin.

În condiţiile în care un kilometru de #autostradă costă între 30 şi 150 de milioane de lei, am arătat că, doar din pierderile din 2021, s-ar fi putut realiza între 266 şi 1.333 de kilometri de autostradă. În loc să mai inventeze taxe şi impozite noi, ministerele de resort ar trebui să vină cu măsuri de îmbunătăţire a gradului de colectare la bugetul de stat.

Nu doar că, în acest mod, nu am mai purta aceleaşi discuţii sterile despre modificările Codului Fiscal şi despre tot soiul de noi impozite asupra populaţiei, ci am avea şi bani în plus la bugetul de stat pentru spitale, autostrăzi, creşe şi alte investiţii“, a scris, pe Facebook, Ionuț Simionca.

PMP, scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis: Decizia de mărire a salariilor demnitarilor, cel mai ruşinos lucru

Ionuţ Simionca, secretarul general al PMP, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea privind majorarea salariilor demnitarilor, în cazul în care aceasta ar ajunge pe masa sa. 

„Fac un apel la dumneavoastră și vă solicit să retrimiteți spre reexaminare la Parlament proiectul de lege prin care toţi demnitarii, de la prefect, până la parlamentari și la Preşedintele României, primesc între 880 de lei şi 1.410 lei brut lunar în plus la salariu.

Decizia Parlamentului de mărire prin lege a salariilor demnitarilor este cel mai rușinos lucru făcut de politicieni în ultima perioadă, în contextul în care românii sunt tot mai săraci, de la o zi la alta, pe seama creșterii prețurilor la energie și a puseului inflaționist.

Printr-o manevră mișelească, mai precis prin introducerea unei erate la Legea 153 votată în Senat și Camera Deputaților, care prevede majorări de salarii pentru o parte din bugetari, politicienii momentului au inventat o portiță prin care să-și răsplătească clientela ce ocupă funcții de demnitate publică. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *