Fac apel la forţele anti-PSD să strângă semnături pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin

Fac un apel la forţele politice şi civice anti-PSD să susţină campania de strângere de semnături iniţiată de PMP pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin. Împreună, noi toţi, cei care facem opoziţie, am putea crea, în această sesiune parlamentară, un moment simbolic, în care să punem pe masa lui Liviu Dragnea un milion de semnături pentru iniţiativa legislativă depusă în Parlament în vederea modificării sistemului de vot la alegerile locale.
Campania iniţiată de PMP pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin are mare succes, peste 700.000 de români semnând până în prezent în sprijinul acestei iniţiative. Ne-am propus să continuăm campania până la un milion de semnături tocmai pentru a sublinia greutatea susţinerii de care beneficiază proiectul de lege blocat de PSD în Parlament.
Cetăţenii sunt deplin conştienţi că modificarea sistemului de vot ar permite alegerea unor primari cu reprezentativitate mai mare şi ar da şanse unor candidaţi valoroşi, independenţi sau susţinuţi de partide mici, să câştige în faţa primarilor PSD.
Revenirea la alegerea primarului în două tururi este un demers obligatoriu în vederea trimiterii PSD în opoziţie, în contextul în care actualul sistem electoral îi favorizează pe aleşii aflaţi în funcţie. PSD are astăzi aproximativ 40% din primarii din România, care altfel vor intra în cursă din poziţia de favoriţi.
Opoziţia ar trebui să fie unită în jurul unor proiecte importante, cum ar fi cel al alegerii primarului în două tururi de scrutin. Consider că este cel mai bun moment ca forţele de opoziţie să demonstreze că reuşesc să treacă peste orgolii şi interese mărunte şi să pună interesul cetăţeanului pe primul loc!