Ionuț Simionca

Ionuț Simionca

Secretar general al Partidului Mișcarea Populară

Președinte al PMP Bistrița-Năsăud

Deputat de Bistrița-Năsăud din partea PMP în mandatul 2016-2020

 

M-am născut în 12 martie 1984, în Bistrița, și am crescut în satul Livezile. În copilărie, părinții mi-au insuflat valori esențiale precum familia, biserica, tradițiile și dragostea față de țară, principii care m-au călăuzit în toate alegerile mele. Oriunde m-am aflat, obiectivul meu principal a fost să îi fac pe părinții mei să fie mândri de mine.

Am urmat cursurile Liceului Agricol cu profil veterinar din Bistrița și am absolvit Facultatea de Zootehnie și Biotehnologie din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

  • Partid: Partidului Mișcarea Populară
  • Religie:Crestin Ortodox
  • Data nasterii:12 martie 1984
  • Locul nasterii:Bistrița
Ionuț Simionca

Repere din viata

Visul American

(2005)

În 2005, oportunitatea de a descoperi “visul american” m-a dus în Statele Unite prin programul „Work and Travel”. După încheierea programului, am rămas în SUA și m-am angajat în construcții. Am fost apoi director general și președinte al mai multor companii în domeniu și am urmat mai multe cursuri de pregătire în management.

Intoarcere in Romania

(2011)

În 2011, m-am întors acasă și am fost nevoit să compar două sisteme. Lucrasem în SUA, unde lucrurile nu sunt ușoare, dar sunt bine organizate, și m-am întors în sistemul românesc, în care nimic nu e clar și simți că lupți cu morile de vânt.

Intrare in politica

(2015)

În 2015, am decis să intru în politică pentru a schimba lucrurile în bine. În 2016, am fost ales parlamentar de Bistrița-Năsăud, iar, timp de patru ani, am fost cel mai harnic parlamentar din județ, am reușit să promovez prin lege mai multe proiecte care care aduc îmbunătățiri majore vieții locuitorilor județului Bistrița-Năsăud. În același timp, am luptat și voi lupta în continuare pentru eliminarea privilegiilor politicienilor și pentru reforma sistemului politic. În toată activitatea mea politică, am pus interesele locuitorilor județului Bistrița-Năsăud pe primul loc. De când fac politică, sunt între bistrițeni pe stradă, știu exact care sunt problemele lor și ei știu că pot să conteze pe mine. Sunt un om harnic, de cuvânt, curajos, serios și am dovedit cu fapte, nu cu vorbe, că, până și în politică, omul sfințește locul. După ce mi-am întemeiat propria familie și s-a născut primul meu copil, sunt și mai preocupat de ceea ce urmează să se întâmple în următorii ani în județul Bistrița-Năsăud.

Canditat - Presedentia Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud

(2024)

În 9 iunie, candidez la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din partea Alianței Dreapta Unită (ADU), o alianță constituită din PMP, USR și Forța Dreptei, ca o alternativă sănătoasă la PSD-PNL. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată până acum și vă invit să susțineți, în 6 iunie, candidatura mea la președinția Consiliului Județean pentru un nou început Bistrița-Năsăud.