Ionuț Simionca: „PSD + PNL = Love şi în Bistriţa Năsăud. Se au ca frații și știu că nu se vor ataca unul pe celălalt“

Ionuț Simionca: „PSD + PNL = Love şi în Bistriţa Năsăud. Se au ca frații și știu că nu se vor ataca unul pe celălalt“

Secretarul general al PMP, Ionuț Simionca, a transmis o declarație de presă după vizita lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, vizită ce a avut loc la finalul săptămânii trecute le Beclean. Liderii PSD, alături de cei din PNL, l-au făcut pe Simionca să tragă concluzia că cele două formațiuni politice vor merge pe aceeași mână la alegerile din 2024 și nu își vor pune bețe în roate unii altora.

Dragi bistriţeni, când mergeţi la vot pe 9 iunie, să nu uitaţi de dragostea mare dintre PSD și PNL în județul nostru.

Dreapta Unită și-a lansat candidații pentru CJ și Primăria Bistrița

Dreapta Unită și-a lansat candidații pentru CJ și Primăria Bistrița

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, și-a lansat oficial candidații pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și de primar al Bistriței, precum și pentru o serie de primării din județ, la alegerile locale din 9 iunie.

În cursa pentru președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud va intra liderul PMP BN Ionuț Simionca, secretarul general al partidului la nivel național. Pentru funcția de primar al municipiului Bistrița va candida viceprimarul Călin Stan, vicepreședinte USR Bistrița-Năsăud.

Au mai fost anunțați candidați pentru o serie de primării: Beclean – Caius Cârcu, Sângeorz-Băi – Ioan Niculai Pantilimon, Cetate – Grigore Hăbălău, Feldru – Artene Sângeorzan, Ilva Mare – Dana Pop, Leșu – Ioan Pop, Monor – Dorin Arsinte. Până la jumătatea lunii aprilie vor fi stabiliți toți candidații Alianței Dreapta Unită.

Lorand Toth: Este în puterea noastră să nu îi lăsăm să ne fure viitorul

Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, a spus că Dreapta Unită le propune alegătorilor o administrație modernă. ”În viziunea coaliției PSD-PNL, Dreapta Unită ar trebui să dispară deoarece aici sunt partidele cu adevărat liberale, care vor să oprească risipa de bani și timp. Eu cred că locuitorii județului nu mai sunt atât de naivi, vor vedea că realizările care li se prezintă sunt praf în ochi și vor alege oameni integri, profesioniști, care au demonstrat în privat ce potențial au. Dreapta Unită propune acest tip de oameni. PSD și PNL s-au comasat doar pentru a ține cu dinții de putere și de privilegiile care vin odată cu aceasta. Dreapta Unită propune o guvernare onestă, modernă, care să dezvolte județul. Este în puterea noastră să nu îi lăsăm să ne fure viitorul”, a afirmat Lorand Toth.

Ionuț Simionca: „Fac un apel către Robert Sighiartău să se retragă. A redescoperit județul Bistrița-Năsăud după ce opt ani de zile a stat în deplasare“

Ionuț Simionca: „Fac un apel către Robert Sighiartău să se retragă. A redescoperit județul Bistrița-Năsăud după ce opt ani de zile a stat în deplasare“

Ionuț Simionca (PMP) este candidatul Alianței Dreapta Unită la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Într-o conferință de presă în care alianța și-a prezentat primii candidați în BIstrița-Năsăud, Ionuț Simionca i-a transmis lui Robert Sighiartău, candidatul PNL la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, să se retragă din cursa electorală.

Fac un apel către Robert Sighiartău să se retragă din această competiție dacă vrea ca dreapta să câștige și să-l batem pe Radu Moldovan. Să se retragă și să mă susțină pentru candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean! În felul acesta, Robert arată că nu este doar un iepuraș care vrea să dividă voturile de dreapta din județul Bistriţa-Năsăud și arată că într-adevăr a înțeles că politica trebuie să o facă prin sacrificiu și prin muncă. 

Ionuț Simionca: Proiect de lege pe care l-am inițiat pentru salvarea de vieți, aprobat de Parlament

Ionuț Simionca: Proiect de lege pe care l-am inițiat pentru salvarea de vieți, aprobat de Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat decizional un proiect de lege prin care administratorii de drumuri sunt obligaţi să asigure iluminatul public al trecerilor pentru pietoni nesemaforizate.

”Tot timpul mi-am dorit să rămână ceva bun în urma mea și mă bucur să văd că munca pe care am depus-o în Parlament dă roade. Camera Deputaților a adoptat astăzi un proiect de lege inițiat de mine în 2018 care salvează viețile bistrițenilor și ale românilor. Inițiativa mea legislativă obligă administrațiile publice, locale și naționale, să asigure iluminatul public al trecerilor de pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare sau marcaje. Este vorba de trecerile de pietoni de pe drumuri europene, naționale și drumuri de interes județean situate în localități. Sistemele de iluminat public folosite trebuie să fie performante din punct de vedere energetic.

Toate trecerile de pietoni nesemaforizate vor fi iluminate. De când intră legea în vigoare și ce trebuie să știe șoferii

Toate trecerile de pietoni nesemaforizate vor fi iluminate. De când intră legea în vigoare și ce trebuie să știe șoferii

Toate trecerile de pietoni care nu sunt semaforizate vor fi modificate în perioada următoare, astfel încât acestea să fie iluminate pentru a putea fi observate pe timp de noapte. Ce prevede legea?

O lege adoptată recent și publicată în Monitorul Oficial în această săptămână obligă autoritățile administrației publice locale să semnalizeze luminos toate trecerile de pietoni care nu sunt semaforizate. Când vor începe lucrările?

Iluminarea trecerilor de pietoni nesemaforizate este obligatorie. Cât timp au autoritățile la dispoziție pentru a aplica legea? 

Pentru că mare parte din accidentele rutiere care se petrec pe timpul nopții pe drumurile europene, naționale și județene au loc în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate, o nouă lege prevede ca administratorii de drumuri să semnalizeze luminos trecerile de pieton.

Ionuț Simionca (PMP): Autostrada Nordului putea fi construită dacă nu eram conduși de incompetenți

Ionuț Simionca (PMP): Autostrada Nordului putea fi construită dacă nu eram conduși de incompetenți

Într-o postare pe Facebook, Ionuț Simionca, secretarul general al Partidului Mișcarea Populară, și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care România încasează taxa pe valoare adăugată și cum pierderile ar fi putut ajuta la construirea de autostrăzi:

„Autostrada Nordului putea fi construită dacă nu eram conduși de incompetenți

Conform unui raport al Comisiei Europene, România #pierde cam o treime din încasările din TVA. Concret, acest lucru înseamnă că, în 2021, s-au încasat din TVA, 80 de miliarde de lei, cu aproximativ 40 de miliarde de lei mai puţin.

În condiţiile în care un kilometru de #autostradă costă între 30 şi 150 de milioane de lei, am arătat că, doar din pierderile din 2021, s-ar fi putut realiza între 266 şi 1.333 de kilometri de autostradă. În loc să mai inventeze taxe şi impozite noi, ministerele de resort ar trebui să vină cu măsuri de îmbunătăţire a gradului de colectare la bugetul de stat.

Nu doar că, în acest mod, nu am mai purta aceleaşi discuţii sterile despre modificările Codului Fiscal şi despre tot soiul de noi impozite asupra populaţiei, ci am avea şi bani în plus la bugetul de stat pentru spitale, autostrăzi, creşe şi alte investiţii“, a scris, pe Facebook, Ionuț Simionca.

PMP, scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis: Decizia de mărire a salariilor demnitarilor, cel mai ruşinos lucru

Ionuţ Simionca, secretarul general al PMP, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea privind majorarea salariilor demnitarilor, în cazul în care aceasta ar ajunge pe masa sa. 

„Fac un apel la dumneavoastră și vă solicit să retrimiteți spre reexaminare la Parlament proiectul de lege prin care toţi demnitarii, de la prefect, până la parlamentari și la Preşedintele României, primesc între 880 de lei şi 1.410 lei brut lunar în plus la salariu.

Decizia Parlamentului de mărire prin lege a salariilor demnitarilor este cel mai rușinos lucru făcut de politicieni în ultima perioadă, în contextul în care românii sunt tot mai săraci, de la o zi la alta, pe seama creșterii prețurilor la energie și a puseului inflaționist.

Printr-o manevră mișelească, mai precis prin introducerea unei erate la Legea 153 votată în Senat și Camera Deputaților, care prevede majorări de salarii pentru o parte din bugetari, politicienii momentului au inventat o portiță prin care să-și răsplătească clientela ce ocupă funcții de demnitate publică.