Actuala putere PSD-ALDE propune premierea deţinuţilor şi pedepsirea românilor cinstiţi

De la tribuna Camerei Deputaţilor, Ionuţ Simionca a transmis, în Săptămâna Mare, un mesaj dur către PSD-ALDE: „Stimaţi colegi din majoritatea parlamentară, astăzi nu aş fi vrut să vă cert şi nici să vă reproşez ceva, că suntem în Săptămâna Mare, dar pur şi simplu nu pot să stau nepăsător să văd cum, pe zi ce trece, românii o duc tot mai rău.
Doamnelor şi domnilor din alianţa de guvernare PSD-ALDE, nu doar că nu îi sprijiniţi şi nu îi ajutaţi deloc pe cei din mediul privat, dar de-a dreptul îi sabotaţi şi nu vă gândiţi că de fapt privaţii susţin economia acestei ţări!”
În declaraţia sa politică, parlamentarul PMP a arătat care sunt nemulţumirile oamenilor din mediul privat bistriţean care s-au declarat dezamăgiţi de performanţele actualei guvernări, care sunt nemulţumiţi de desele modificări fiscale şi care se gândesc serios să-şi reducă personalul sau chiar să-şi închidă afacerile. În opinia deputatului Ionuţ Simionca, membrii coaliţiei de guvernare nu adoptă niciun fel de măsuri în sprijinul mediului de afaceri, cel care reprezintă motorul economiei româneşti: „Doamnelor şi domnilor din alianţa de guvernare PSD-ALDE, nu doar că nu îi sprijiniţi şi nu îi ajutaţi deloc pe cei din mediul privat, dar de-a dreptul îi sabotaţi şi nu vă gândiţi că de fapt privaţii susţin economia acestei ţări! În loc să le uşuraţi munca, dumneavoastră le-o complicaţi prin birocraţia excesivă, biruri şi taxe crescute.”
În acelaşi context, Ionuţ Simionca s-a arătat revoltat în legătură cu proiectele în dezbatere care îşi propun despăgubirea deţinuţilor pentru condiţiile necorespunzătoare din penitenciarele unde îşi execută pedepsele, parlamentarul făcând o paralelă între sumele pe care aceştia ar urma să le primească drept despăgubire şi alocaţia copiilor: „ …copiii noştri primesc o alocaţie de 80 lei lunar, cât va primi un om încarcerat în trei zile! Dacă deţinuţii trebuie despăgubiţi pentru condiţiile necorespunzătoare din penitenciare, atunci ar trebui ca şi cetăţenii liberi care trăiesc sub limita sărăciei să primească aceleaşi sume. Măcar cei din urmă n-au făcut nimic rău să fie pedepsiţi, poate doar că au votat cu cine nu trebuia la alegerile din 2016.”
Deputatul PMP a venit şi cu soluţii de rezolvare a reintegrării foştilor deţinuţi, solicitând ca aceştia să primească exact acelaşi sprijin material pe care îl primesc şi cei care rămân fără un loc de muncă sau ca despăgubirile să fie folosite pentru a sprijini angajatorii lor. „Dacă măsurile sunt suficiente pentru unii, acestea vor fi suficiente şi pentru ceilalţi. Sau puteţi proceda în felul urmator: acordaţi cei 1.100 lei (sau 5-8 euro/zi) angajatorului care îl ia la muncă pe omul ce trebuie reintegrat şi scutiţi-l pe angajator de toate taxele şi dările la stat pentru acel salariat. Iar dacă PSD-ALDE consideră că trebuie mai mult de atât, să o facă pentru toţi!”, a mai adăugat Ionuţ Simionca.